Nyheter

SIDEREA groupCONTROL för on-demand styrning av Smart City lighting

En ny groupCONTROL funktion har adderats till Tridonics SIDEREA lösningar för effektiv belysning i smarta städer. Det nya systemet möjliggör grupper på upp till 60 armaturer att kontrolleras centralt och oberoende i urbana utomhusbelysningssystem som parker eller längs med cykel och gångvägar.

Med hjälp av sensorer eller förprogrammerade scheman kan stadsområden belysas tillförlitligt och vid behov. Med förmågan att styra Tunable White armaturer förses städer med en flexibel dagsljusberoende belysning. Lösningen omfattar alla komponenter som krävs för att ansluta till centrala ledningssystem och Smart City plattformar, inklusive sensorer, driftdon, kommunikationsmoduler, trådlösa moduler och gateways.

En viktig komponent för groupCONTROL är Multi Master Controller CIS 30 DA RF, den första styrenheten på marknaden som blivit Zhaga D4 certifierad. Det reglerar även anslutningen till armaturen med en Zhaga-kompatibel kontakt. CIS 30 DA RF enheten styr upp till åtta DALI-DT6 kanaler samt den integrerade omgivningsljussensorn som öppnar upp för dynamiska ljusscener. Det intelligenta systemet kan sömlöst integreras i ett IoT-nätverk via en cloud gateway vilket säkerställer en skalbarhet för framtida möjligheter för detta smarta system.

groupCONTROL programmeraren möjliggör att grupper av lokala utomhusbelysningsinstallationer kan tas i drift på plats. configTOOL APP:n är framtagen för att göra att göra idrifttagning och underhåll av grupper av armaturer så enkelt som möjligt för OEM, systemintegratörer och kommunala myndigheter. Allt tack vare användarvänliga funktioner som kartstöd, live-testfunktion och en assistent för att integrera rörelsesensorer. Med configTOOL APP:n kan systemet bekvämt styras från vilken plats som helst – via en smartphone, surfplatta eller bärbar dator.

groupCONTROL SIDEREA för utomhusbelysning