Nyheter

Wennerström Ljuskontroll AB med ny stark ägare

Pressrelease 2017-07-07

 

Under en expansiv fas präglad av inträde på nya marknader och utveckling av kunderbjudandet har Wennerström Ljuskontroll AB (WLK) nu tecknat avtal om försäljning till industrikoncernen Indutrade AB (publ).

Det nya ägarskapet öppnar upp för nya möjligheter och inte minst satsningar inom flera områden där helhetslösningar med hjälp av IP-teknik är avgörande för fortsatt relevans på den professionella belysningsmarknaden.

WLK kommer efter uppköpet att ingå i affärsområdet ’Industrial Components’ inom Indutrade, men fungera som ett självständigt bolag med decentraliserat ägarskap, helt enligt Indutrades förvärvsstrategi.
-”Ingenting i vår dagliga verksamhet, organisation eller marknadsfokus berörs av försäljningen” säger WLK’s VD Peder Nordenback. Istället får vi en långsiktig ägare som tillför bred industriell kompetens och stark finansiell ställning. Det blir ett stort stöd i vår fortsatta tillväxtsresa och gör att vi kan öka farten ytterligare. Med den kommande IP-tekniken från Tridonic i kombination med WLK’s nya organisation kan vi erbjuda produkter, systemlösningar och servicetjänster som ligger helt i linje med Indutrades affärsmodell” fortsätter Peder Nordenback.

I Indutrades förvärv ingår även Welight AB och Wallcom AB. Även här kommer verksamheten att fortgå med samma organisation och fokus på produktutveckling som idag.

För frågor, vänligen kontakta VD Peder Nordenback 08-501 212 73 / peder.nordenback@wlk.eu eller din lokala kontakt hos oss på WLK.

Om Wennerström Ljuskontroll
WLK är ett teknikförsäljningsbolag som är specialiserat på belysningskomponenter och ljusstyrning. Erbjudandet omfattar styr- och reglerutrustning, ljuskällor, driftdon och komponenter till belysningsarmaturer. Våra främsta kundsegment är tillverkare av belysningsarmaturer, elgrossister, elinstallatörer och fastighetsägare.

Om Indutrade
Indutrade är en internationell industrikoncern som säljer tekniska komponenter och lösningar med högt teknikinnehåll. Företaget växer kontinuerligt genom förvärv av välskötta och lönsamma bolag, där WLK är det senaste strategiska tillägget inom komponenter för belysningsmarknaden. Indutrades omsättning uppgick 2016 till 12 955 mkr. Koncernen är noterad på Nasdaq Stockholm.
Mer information på www.indutrade.se

 

20170707 WLK Pressrelease.pdf