Referensprojekt

Humana Vårdboende, Gävle

Ny modern teknik för att skapa en plats av välmående

Vid bygget av Humanas unika vårdboende så var de viktigaste önskemålen för ljussättningen de boendes säkerhet, ledande ljus och att de skulle bo i en dynamisk inomhusmiljö där styrning av belysning och andra funktioner skulle fungerar med automatik.

Läs mer om projektet

Hotel Kungsträdgården, Stockholm

Ny teknik i renoverad 1700-tals byggnad

1700-tals byggnaden i Kungsträdgården innehåller idag hotell och restaurangverksamhet. Vid renoverandet av den gamla byggnaden så var fokus på miljöerna, att skapa en gemytlig känsla med en varm ton i belysningen. För att skapa detta och för att kunna anpassa miljöernas ljus efter dygnet och aktiviteter så används ett DALI ljusstyrningssystem.

Läs mer om projektet

Kulturhus och Bibliotek, Vallentuna

Omfattande ljusstyrning för en inspirerande miljö

För Vallentunas nya Kulturhus och Bibliotek i närheten av Stockholm var belysningen en viktig faktor i planeringen. De använder sig av ett brett spektrum av ljuskällor för att skapa en levande och inspirerande miljö. För att klara av utmaningen för att styra dessa ljuskällor har ett stort utbud av produkter från Tridonic använts.

Läs mer om projektet

Comfort Hotel Winn, Umeå

Avancerad ljusstyrning med visuella effekter

När hotellet som är 52 meter över havet skapades så skulle byggnaden ha en unik och dynamisk fasadbelysning. För att uppnå detta skapades en specialbelysning med ett nytt färgspektrum och häftiga effekter.

Läs mer om projektet

WLK Showroom, Stockholm

Belysning i vårt kontor och showroom

Belysningen i vårt kontor i Stockholm består av en dynamisk belysning med LED-teknik, styrsystem och driftdon från våra leverantörer. Med dagsljuskompensering och närvarostyrning vid kontorsplatserna, ställbar färgtemperatur och ett enormt ljusspel i vårt showroom.

Läs mer om projektet

Patent och registreringsverket

Skapandet av en upplyftande miljö i ett mörkt rum

När Patent och registreringsverket ville skapa en komfortabel miljö för sin personal användes belysning för att skapa ett artificiellt dagsljus. För en starkare upplevelse skapades även en effektbelysning av RGB.

Läs mer om projektet