Våra varumärken

Tridonic

Tridonic levererar belysningslösningar för professionell belysning och utvecklar och tillverkar LED moduler, driftdon till de flesta typer av ljuskällor, nödljusenheter samt digital belysningsstyrning. Målsättningen är att leverera de bästa produkterna med fokus på hög kvalité, hög leveranssäkerhet och tillmötesgående kund & tekniksupport med hög kunskapsnivå. Vi arbetar dessutom aktivt med våra kunder för att informera om våra produkter genom att bjuda in till seminarier och besök.
Läs mer om Tridonic

welight logo

Welight

Welight är ett renodlat produktutvecklingsbolag som utvecklar och producerar LED-moduler under namnet LEDtape och tillhörande komponenter för professionell belysning. LEDtape är en ny högkvalitativ LED-tejp för vitt ljus och RGB som kan användas för många applikationer. Det kan beställas helt fristående på rulle eller färdigmonterat i ett profilsystem som kan kundanpassas. Övriga komponenter som produceras under Welight är LED-driftdon, vriddimmer, ljuskällorna LEDengine och profilen LED line slim.
Läs mer om Welight och de olika produktserierna

LUMITECH

LUMITECH har en omfattande expertis inom LED-teknik. De grundades 1997 i Jennersdorf, Österrike som en ”spin off” från det tekniska universitetet i Graz med målsättningen att leverera hållbar belysningsteknik för morgondagen. 2007 tilldelades LUMITECH det österrikiska ”Staatspreis” för innovation med avseende på sin utveckling av PI LED®-tekniken.
LUMITECH erbjuder LED-system för allmänbelysning främst baserat på PI LED®-tekniken som är mycket effektiv, med hög färgåtergivning och ger möjlighet till ställbar färgtemperatur utifrån en och samma LED-ljuskälla. Sedan nov 2012 har Lumitech tagit över ansvaret från Tridonic för linjära LED-lösningar för kommersiella matvarufrysar, -kylar, -diskar samt hyllbelysning för alla typer av livsmedel inklusive tillbehör som linser, profiler etc. För att presentera olika typer av mat såsom fisk, kött och mejerier på det mest tilltalande sättet är färgåtergivning, färgtemperatur och färgspektrum särskilt viktigt. Att belysa livsmedel med rätt typ av LED-ljuskälla kan både öka varornas attraktionskraft och livslängd vilket har en positiv påverkan på försäljningen. Lumitechs LED-lösningar är flexibla och kan anpassas för att möta individuella belysningskrav för olika typer av varor och butiker.
Lumitech företagsbroschyr
Läs mer på Lumitechs hemsida

feno logo

feno

feno utvecklar LED-moduler för olika behov. Till exempel ”spot 1630 LED engine” som är en komplett MR16-kompatibel LED-ljuskälla inklusive kylkropp och ”LED-Line 0007 DMX 24” linjära LED-moduler som enkelt kan sättas ihop till stora system för belysning eller 3D-visulisering på exempelvis en fasad.
LED-kompetensen i kombination med företagets höga kompetens inom signalbehandling mellan olika styrprotokoll och många välutvecklade produkter kan feno möta kundernas specifika krav. Företaget har många specialprodukter för professionell belysningsstyrning med smarta och enkla lösningar för DSI, DALI & DMX-styrning och gateways.
feno har som målsättning att arbeta nära arkitekter och ljusdesigners för att skapa innovativa belysningslösningar med balans mellan modern belysningsteknik och konsten kring ljusdesign.
Läs mer på fenos hemsida

LEDON

LED-lampor från LEDON är utvecklade som ersättningslampor och är bestyckade med den senaste tekniken men har samma form som traditionella lampor. LED lamporna ger ett mycket bra och högkvalitativt vitt ljus i varma färgtemperaturer ända ned till 2500K i kombination med hög effektivitet. LED lampor från LEDON lamp ger energibesparingar på upp till 85 %.
Ljus är inte bara ljus. Det finns stora skillnader mellan kvalitet och kvantitet även om ljuset i båda fallen genereras av LED ljuskällor. LED lampor från LEDON särskiljer sig från andra produkter inom följande områden:

Läs mer på Ledons hemsida

BTicino

BTicino startades 1936 av Bassanibröderna i norra Italien. Fokus har alltid varit elektroniska komponenter för hemmet och lösningar för hemmabruk med unik design. Företaget har utvecklat ett antal olika apparatserier i olika stilar. Med Living Now fås en unik designlösning på strömställare där du själv kan skapa de kombinationer du önskar.
Läs mer om Living Now
BTicino har därtill ett komplett utbud av produkter och systemlösningar för att styra allt i hemmet från ett system såsom porttelefon, belysning, ventilation, temperatur, ljud & bild etc. Med ”MY HOME” kan man skapa så kallade intelligenta hem med unik design.
Läs mer på Bticinos hemsida

BJB

BJB är en världsledande leverantör av lamphållare. BJB grundades redan 1867 i Arnsberg och tillverkningen av lamphållare påbörjades 1911. Alltsedan dess har försäljningen ökat i takt med att världen elektrifierats och nya ljuskällor introducerats. Idag uppgår antalet produkter till ca 2000 artiklar som säljs globalt. Bolaget har ca 850 medarbetare och omsättningen uppgår till ca 900 M EUR.
BJB strävar efter ett nära samarbete med sina kunder och har ambitionen att ligga i framkant när det gäller att förse marknaden med anslutningen mellan strömmatningen och ljuskällan. Detta gör man genom att utveckla innovativa lösningar och med en global närvaro på marknaden.
Läs mer på BJBs hemsida