Nyheter

WLK stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden

Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden – WLK är stolt silversponsor

Det är nu den 22:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. WLK har tecknat ett silversponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet går till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer. ”Vi tycker detta är ett fantastiskt och behjärtansvärt initiativ att skapa medvetenhet och samla in pengar till Barncancerforskningen,” säger Peder Nordenback, VD för WLK.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag består cykellaget av fler än 2700 cyklister och 600 servicedeltagare fördelat på 64 lokala lag från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Sedan 2011, har projektet i Sverige donerat 265,9 miljoner kronor till svårt sjuka barn. ”Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen,” säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

Team-Rynkeby Sverige cyklar från Malmö till Paris den 8 – 15 juli 2023. 120 mil på 6 dagar.

Läs mer om donationen år 2021-22 till Barncancerfonden.

WLK är engagerade i återkommande välgörenhetsprojekt varje år, vilket du kan läsa mer om här.